Dobbeltoppers 2018

Online oefenen

Op de pagina een overzicht van websites die erg goed zijn om het rekenen in groep 4 online te oefenen! Veel rekenplezier!

 

Schermafbeelding 2015-03-18 om 19.43.00

 

Rekenspelletjes.nu 

Op rekenspelletjes.nu staan mooie rekenspelletjes waar kinderen tegen elkaar kunnen spelen. Daarbij kan er gekozen worden waarmee ze oefenen en op welk niveau!

Schermafbeelding 2014-11-10 om 19.55.22

 

Redactiesommen.nl

Hier kunnen kinderen oefenen met opgaven zoals ze ook worden aangeboden bij een Cito-toets rekenen! Ook zijn er werkbladen te maken. Erg nuttige website waarmee kinderen wat niveau betreft flink vooruit kunnen gaan.

 

 

Rekentoppers.nl

Een website waar kinderen de basissommen op tempo kunnen leren met een erg leuk high-score systeem. Voor de kinderen van groep 4 zijn er sommen tot 10, 20, tot 100, en tafels te oefenen.

 

 

Tafels-oefenen.nl

Een website waar kinderen de tafels kunnen oefenen op een erg goede manier. Er wordt op de site bijgehouden welke sommen een kind al kan en die worden dan minder gevraagd. Ook een erg leuk beloningssysteem!

 

 

Pacman

Pacman spelen blijft leuk. Met een rekenvariant is het ook nog erg leerzaam. Met dit spelletje is het weer even leuk om de sommetjes te oefenen. Ook fijn dat er verschillende categorieën sommen zijn te kiezen om gericht te kunnen oefenen!

 

 

Plofsommen

Een rekenspelletje dat erg geschikt is om meer inzicht te krijgen in de getallenrij tot 100. Daarbij ook nog eens erg leuk!

 

 

 

Spelletje sommen tot 20 of tot 100

Aardig spelletje om even te spelen om de sommen tot 20 of tot 100 te oefenen. Mooi is dat het niveau steeds een stukje moeilijker wordt gemaakt.

 

 

 

Sommen tot 10 op tempo

Erg leuke simpel spelletje waarbij je naam in de highscore kan komen als je snel genoeg bent. Ideaal om de sommen tot 10 in te slijpen.

 

 

 

Gepast betalen

In groep 4 moeten kinderen leren rekenen met de verschillende muntstukken. Dit is een prima oefening om dit te oefenen.

 

 

 

Splitsingen

Erg belangrijk is in groep 4 om de splitsingen van de getallen onder de 10 goed te kennen. Dit is een spelletje op waar dit mee geoefend wordt.

 

 

 

Over het tiental

Over het tiental op de juiste manier! Het is even goed kijken hoe het spelletje werkt maar wel een erg goede oefening om te leren om op de juiste manier sommen over het tiental uit te rekenen.

 

 

 

Klokkijken

Een goede en leuke oefeningen om het klokkijken te leren. Verschillende niveau’s en de mogelijkheid om te toetsen.

 

 

 

Rekentuin

Rekentuin.nl is een erg mooi online programma om de verschillende onderdelen van het rekenen te oefenen. Erg goed is dat het programma het niveau aanpast aan het kind. Zo wordt er altijd op het juist niveau geoefend. Verder een erg uitdagend spel om je tuintje bij te houden door het rekenen. Helaas niet gratis.

1 Reactie op Online oefenen